close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Appartementen Meerkoet met voorrang voor jongeren en mensen die een sociale huurwoning achterlaten

Voor bewoners die graag comfortabel wonen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, is er nu de Meerkoetflat. De woningen zijn volledig gasloos. Zeer goed ge´soleerd zonder ingewikkelde installaties. Er komen zelfs gewoon elektrische radiatoren die stralingswarmte afgeven. Verder is elke woning aangesloten op enkele zonnepanelen. Bewoners profiteren zelf van de opbrengst.

De verhuur van de appartementen begint eind september. Na de toewijzingsavond medio december zijn naar verwachting alle woningen verhuurd. De nieuwbouw is najaar 2020 klaar.

Heeft u interesse in een appartement in de Meerkoet?
Eind september ontvangt iedereen die in onderstaande doelgroepen valt een uitnodiging om te reageren. U ontvangt deze uitnodiging op het mailadres waarmee u staat ingeschreven bij Woonnet Rijnmond:

Jongeren tot en met 27 jaar uit Krimpen aan den IJssel krijgen voorrang op de tweekamerappartementen. Je valt in deze doelgroep als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent niet ouder dan 27;

  • Je woon op dit moment in Krimpen aan den IJssel

  • op 23 september 2019 sta je ingeschreven als woningzoekende op Woonnet Rijnmond.

Doorstromers krijgen voorrang op de driekamerappartementen. U valt in deze doelgroep als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U huurt een sociale huurwoning van QuaWonen;

  • de huur van uw huidige woning is maximaal € 720,42 per maand;

  • op 23 september 2019 staat u ingeschreven als woningzoekende op Woonnet Rijnmond;

  • uw huidige woning komt vrij als u verhuist, u bent een doorstromer;

  • uw inkomen is maximaal € 60.000.

Let op: Deze doelgroep kent geen leeftijdsgrens, ook jongeren kunnen in deze doelgroep vallen als zij aan de voorwaarden voldoen.

Inkomen tot € 60.000
Woningcorporaties mogen een deel (maximaal 20%) van de vrijkomende sociale huurwoningen toewijzen aan woningzoekenden met een hoger inkomen. QuaWonen vindt het belangrijk dat huishoudens met een middeninkomen ook een sociale huurwoning kunnen huren. Daarom stellen we in de Meerkoet maximaal 9 appartementen (driekamerappartementen van 80 m2) beschikbaar voor huurders met een inkomen tussen de € 38.036 en € 60.000.

Reageren kan tot 21 oktober via de link in de uitnodiging
Heeft u een uitnodiging ontvangen en interesse? Dan kunt u tot 21 oktober 2019 via de link in de uitnodiging reageren. Het is van belang dat u uw inkomensverklaring upload. Deze kunt u alvast opvragen bij de Belastingdienst.

Meer weten?
Op de projectenpagina leest u meer over de procedure na reageren. De plattegronden van de appartementen zijn daar uiterlijk eind september te vinden.

á
LINK NAAR PROJECTENPAGINA


á