close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inkomensgegevens bij de Belastingdienst

Komt u in aanmerking voor huurverlaging, dan krijgt u automatisch bericht.

Binnenkort gaan wij uw inkomensgegevens opvragen bij de Belastingdienst. Dit doen wij vanwege een mogelijke huurverlaging. U krijgt hierover misschien een brief van de Belastingdienst. Daarin staat dat QuaWonen uw inkomensgegevens heeft opgevraagd. We leggen het graag aan u uit.

 

Huurverlaging

De overheid heeft kortgeleden een nieuwe wet aangenomen, de Wet Huurverlaging 2023 voor huurders met een laag inkomen. In die wet staat dat huurders met een laag inkomen en een huurprijs hoger dan €575,03 een huurverlaging krijgen. QuaWonen en de Belastingdienst zijn verplicht om deze wet uit te voeren.

 

Inkomensgegevens

Om de wet uit te kunnen voeren, moet QuaWonen weten welke huurders een laag inkomen hebben. Dit hebben wij opgevraagd bij de Belastingdienst.

Van de Belastingdienst ontvangen wij een lijst met huishoudens met een laag inkomen. Wij zien niet wat uw inkomen is, alleen of deze wel of niet lager is dan het grensbedrag. Het gaat hier om het totale bruto jaarinkomen van alle bewoners. Het inkomen van inwonende kinderen onder 27 jaar telt niet mee.

De grensbedragen voor lage inkomens zijn:

Eenpersoonshuishoudens (onder AOW): €23.250

Eenpersoonsouderenhuishoudens (AOW): €24.600

Meerpersoonshuishoudens (onder AOW): €30.270

Meerpersoonsouderenhuishoudens (AOW): €32.730

 

Natuurlijk gaat QuaWonen goed om met de ontvangen informatie en wordt deze voor geen enkel ander doel gebruikt dan voor de inkomensafhankelijke huurverlaging.

 

Wat nu?
Als u voor de inkomensafhankelijke huurverlaging in aanmerking komt, ontvangt u voor 1 juni bericht van QuaWonen. De huurverlaging gaat dan in per 1 juli 2023.

Heeft u op 1 juni nog geen bericht ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen? Dan kunt u de huurverlaging op dat moment zelf aanvragen bij QuaWonen.

Wachten tot 1 juni

Wij krijgen altijd veel mails en telefoontjes waarin huurders vragen of zij de huurverlaging krijgen. Wij kunnen hier tot 1 juni niets over zeggen en vragen u om 1 juni af te wachten.

Meer informatie
Meer informatie over de huurverlaging 2023 vindt u op de website van de Woonbond:

https://www.woonbond.nl/wat-kost-huren-2023

 

Heeft u nog vragen na het lezen van dit bericht, neemt u dan contact op met de Klantenservice van QuaWonen via 088-799 66 36.