close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Laatste 20 woningen Kerkweg Lekkerkerk in de verhuur

De Kerkweg in Lekkerkerk is een bijzondere locatie. Hier werden in 1932 de allereerste sociale huurwoningen van het dorp gebouwd. QuaWonen bouwt er nu in totaal 40 nieuwe woningen. De eerste 20 woningen zijn al verhuurd. Bewoonster Esther Kuipers: “We wonen hier fantastisch. De woning ziet er mooi uit en de indeling ervan bevalt goed. Ik ben er heel blij mee.” Vanaf 4 november kunnen woningzoekenden reageren op de laatste woningen. Deze woningen zijn zomer 2020 klaar. 

Gloednieuwe, energiezuinige woningen met een karakteristieke architectuur. De nieuwbouw aan de Kerkweg in Lekkerkerk is een mooie blikvanger voor wie Lekkerkerk in rijdt.

De eerste woningen zijn bijna allemaal verhuurd aan mensen uit de gesloopte woningen. De woningen van de tweede bouwfase gaan binnenkort in de verhuur. Woningzoekenden kunnen vanaf 4 november tot 11 november 12.00 uur reageren via www.wonenindekrimpenerwaard.nl

Het gaat om 16 gewone eengezinswoningen en 4 nultredenwoningen. In een nultredenwoning zijn woonkamer, keuken, badkamer/toilet en minimaal één slaapkamer zonder traplopen bereikbaar.

Voorrang voor mensen die een sociale huurwoning achterlaten
Bij de toewijzing van nieuwbouw geeft QuaWonen steeds vaker voorrang aan woningzoekenden die een sociale huurwoning in de gemeente achterlaten. Zo ook bij dit project. Het doel is om de doorstroming op de woningmarkt bevorderen.

De nultredenwoningen gaan met voorrang naar mensen die 55 jaar en ouder zijn.

Meer informatie
Woningzoekenden vinden meer informatie en woningplattegronden op de projectenpagina nieuwbouw Kerkweg