close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

QuaWonen leefbaarheidsfonds: uw initiatief wordt beloond!

Heeft u een goed idee om uw buurt gezelliger, schoner, groener of veiliger te maken? Klop dan aan bij QuaWonen voor een bijdrage uit het leefbaarheidsfonds. Bewoonster Sanne Nederlof uit Lekkerkerk organiseerde afgelopen weekend een kindermiddag in haar buurt. “Alle kinderen hebben genoten. Ik hoop dat meer mensen het leefbaarheidsfonds benutten om iets te doen voor hun buurt!”

De nieuwbouw aan de Havertiende in Lekkerkerk was eind 2019 klaar. En toen kwam corona. Bewoonster Sanne Nederlof: “Vanwege de coronamaatregelen is er nog nauwelijks gelegenheid geweest om kennis te maken. Ook voor de kinderen was het een nare periode: thuisonderwijs, geen verjaardag vieren en geen uitjes. Daarom wilde ik graag iets leuks organiseren voor de kinderen en volwassen in de straat. Ik heb mijn idee voorgelegd aan QuaWonen en kreeg meteen een positieve reactie. QuaWonen zegde bovendien een bijdrage vanuit het leefbaarheidsfonds toe. Met dat geld hebben we een leuke middag georganiseerd met een springkussen, een ijskraam, frietjes en voor de volwassenen sjoelbakken. Er waren in totaal bijna 35 kinderen. Zij hebben de hele middag gesprongen en gespeeld. Het was voor allemaal een onvergetelijke middag!"

Hoe werkt het?
U heeft een goed idee om uw buurt mooier, schoner of gezelliger te maken. Denk aan het plaatsen en onderhouden van bloembakken, of aan het stimuleren van ontmoeting via een straatspeeldag. Laat het ons weten via leefbaarheidsfonds-at-quawonen.com en wij nemen contact met u op. U regelt de activiteit zelfstandig, samen met andere vrijwilligers. QuaWonen stelt het budget beschikbaar.