close

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Steeds meer huurders weten Mijn QuaWonen te vinden

Sinds begin 2019 kunnen huurders van QuaWonen veel zaken makkelijk online regelen. Al meer dan de helft van alle huurders heeft hiervan gebruik gemaakt. En gelukkig zijn ze daar tevreden over. Mevrouw Van den Berg: “Een reparatieverzoek kun je snel en makkelijk online doorgeven."

Aantal huurders bereikt
In totaal huren ongeveer 8.300 mensen een woning bij QuaWonen. Na livegang van Mijn QuaWonen logden bijna 4.400 huurders meteen in. Na een extra bericht logden nog eens 300 huurders in. Positief is verder dat 24% van de reparatieverzoeken al wordt ingediend via Mijn QuaWonen, en 19% van alle huuropzeggingen.  

Wat huurders van ons klantportaal vinden
Huurders die Mijn QuaWonen gebruiken, zijn daar tevreden over. Ze vinden het makkelijk om op deze manier zaken te regelen. Bijna iedereen zegt dat ze Mijn QuaWonen een volgende keer weer zullen gebruiken. Dat geldt ook voor mevrouw Van den Berg uit Schoonhoven: “Toen er iets stuk was, ging ik naar de website van QuaWonen. Ik zag meteen waar ik een reparatie kon melden. Fijn is ook dat je meteen een afspraak kan maken. Eenvoudige zaken zijn prima zo te regelen. Bellen kan altijd nog als mijn vraag of reparatie ingewikkelder is.”  

Online voor zelfredzame huurders, extra tijd voor kwetsbare huurders
Uit een breed klantonderzoek bleek dat veel huurders van QuaWonen graag online zaken willen regelen. QuaWonen denkt hen met dit klantportaal goed te bedienen. Als zelfredzame klanten de nieuwe website goed weten te vinden, speelt de corporatie extra tijd vrij voor de groeiende groep kwetsbare huurders. Denk aan ouderen die langer zelfstandig wonen, mensen die uitstromen uit beschermde woonvormen en vergunninghouders.