Ga naar de inhoud
Onze missie en visie

In ons nieuwe Koersplan hebben we een nieuwe missie en visie opgesteld. Waar staan we voor als QuaWonen en waar gaan we voor? 

Onze missie

Waar wij voor staan

QuaWonen is dé corporatie in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel; midden in de samenleving en altijd nabij. We bieden er een goed, betaalbaar en duurzaam (t)huis aan wie ons nodig heeft en bouwen mee aan buurten waar het prettig wonen is met elkaar.

Onze visie

Waar wij voor gaan

We gaan bij QuaWonen de komende jaren tot het uiterste om invulling te geven aan de sociale woonopgave in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, zodat mensen zo vlot mogelijk, passend en duurzaam onder dak zijn. Daarbij vinden we het belangrijk dat mensen prettig wonen en zich thuis voelen in hun buurt. We investeren naar vermogen en op alle denkbare manieren in het toevoegen en verduurzamen van zoveel mogelijk betaalbare woningen. En wel zodanig dat we daarmee tevens woon- en (samen)leef-kwaliteit toevoegen aan een buurt. Dat lukt ons doordat we vanuit zichtbaarheid en nabijheid weten wat er lokaal leeft en speelt. En doordat we soepel en waar nodig grensverleggend met elkaar en met bewoners en netwerkpartners samenwerken; vanuit een meedenkende houding en uitgaande van wat er wél kan.