Ga naar de inhoud
Huur opzeggen

Veelgestelde vragen over huur opzeggen.

Wanneer u gaat verhuizen, zegt u de huur op bij QuaWonen.

U kunt uw huur op elke dag van de maand opzeggen. Doe dit minimaal 1 maand voordat u wilt verhuizen, maar wist u dat dit al kan vanaf 3 maanden voor de verhuizing? Valt de einddatum van de huur in het weekend? Dan is de eerste volgende werkdag, de laatste dag waarop u huurt.

Let op, heeft u veel zaken ter overname? Hoe eerder u doorgeeft wanneer u gaat verhuizen, hoe sneller QuaWonen aan de slag kan met het vinden van een nieuwe huurder.

Hoe zeg ik de huur op

  • per telefoon: 088 799 66 36
  • per brief: Postbus 27, 2860 AA Bergambacht

U ontvangt een bevestiging van de huuropzegging. Hierin staat de afspraak voor de voor-controle vermeld. Tijdens de voor-controle lopen wij samen met u door de woning. We bespreken dan of er nog zaken zijn die u moet herstellen of repareren. Tijdens de voor-controle spreken we ook een tijd af voor de eind-controle.

Asbest

In woningen die gebouwd zijn voor 1994, wordt een asbestinventarisatie uitgevoerd. Wij plannen deze afspraak gelijktijdig met de voorcontrole van uw woning. Mocht dit niet lukken, dan hoort u dit van ons.

Wij adviseren u dringend om te wachten met het verwijderen van bijvoorbeeld vloeren en tegels tot na de voorcontrole, zodat is vastgesteld of er asbest aanwezig is.

Meer informatie over de huuropzegging kunt u vinden in onze brochure verhuizen.

Brochure Verhuizen

Gerelateerde bestanden:

De afspraak van de eerste controle maken we bij het opzeggen van de huur.

De voorcontrole:

Tijdens de eerste controle bekijkt de medewerker van QuaWonen samen met u de aannemer de woning. Als u er geen bezwaar tegen heeft, maakt de medewerker foto's van de badkamer, toilet, keuken en eventuele overige ruimtes. De foto's worden gebruikt voor de woningadvertentie.

Meestal moet u nog herstel-werkzaamheden uitvoeren in de woning voordat de sleutel wordt ingenomen. De werkzaamheden worden in een inspectierapport genoteerd en door u en de medewerker ondertekend. U ontvangt hiervan een kopie.

De eindcontrole:

We komen controleren of u de woning goed achterlaat
Bij de voorcontrole spraken we af wat u nog moest repareren. Bij de eindcontrole komen een van onze woonmakelaars van QuaWonen en een opzichter van aannemer Bakker Arkel bij u langs. Zij controleren of u de reparaties goed heeft uitgevoerd. Is er iets niet in orde? Dan vertelt de opzichter wat wij nog moeten repareren en hoeveel dit kost. U betaalt deze kosten. Zorg dat u thuis bent bij de eindcontrole.

Na de eindcontrole levert u uw sleutels in
U krijgt dan ook binnen 6 weken de laatste rekening.

In de meeste gevallen zal QuaWonen een huurwoning snel weer doorverhuren aan een volgende huurder. Kandidaat-huurders krijgen, na controle van hun gegevens, de mogelijkheid om de woning te bezichtigen. Daarna beslist de kandidaat-huurder of hij/zij de woning definitief accepteert.

Afspraak maken
Als vertrekkende huurder ontvangt u geen gegevens van de kandidaat huurder. De kandidaat huurder neemt zelf contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens de bezichtiging kunt u de overname punten bespreken en vastleggen op het overnameformulier. Zowel u als de kandidaat-huurder ondertekenen hiervoor het formulier. Dit formulier ontvangt u bij de bevestiging van de huuropzegging.

 

Elk jaar berekenen we hoeveel service- en/of stookkosten u heeft gemaakt.
We kijken dan of u te veel of te weinig heeft betaald. Het verschil krijgt u terug of betaalt u bij. Betaalde u minder dan 5 euro te weinig? Dan hoeft u niet bij te betalen. U krijgt voor 1 juli een rekening.

U krijgt aan het eind van het jaar de rekening als u verhuist.
U kunt helaas niet eerder afrekenen. We weten dan namelijk nog niet wat de kosten zijn.

Heeft u vragen over uw rekening?
Bel ons dan op 088-799 66 36. We leggen het graag aan u uit.

Woningruil

Wilt u uw woning ruilen? Kijk dan bij woningruil wat de voorwaarden hiervoor zijn.