Ga naar de inhoud
Reparaties en onderhoud

In een woning kan wel iets stuk gaan. Dit kunt u makkelijk en snel melden via het Reparatieverzoek. Ook zonder inlog kunt u eenvoudig een melding maken. 

Waar heeft u een vraag over?

Onder reparatieverzoek kunt u eenvoudig en snel een reparatie melding maken. U kunt dit ook zonder in te loggen doen. Bij onderhoud vindt u informatie over planmatig onderhoud. Heeft u vragen over sleutels of is het slot kapot? Kijk dan bij Sleutels en Sloten voor de antwoorden op uw vragen. 

Veelgestelde vragen over reparaties

Reparatieverzoek melden

U kunt 24/7 direct een reparatieverzoek melden en een afspraak inplannen via het Huurdersportaal

Belt u liever over het reparatieverzoek? Of heeft u een spoedmelding buiten kantoortijd? Bel dan naar 088 799 66 36.

Direct zelf regelen
Heeft u glasschade of is bijvoorbeeld de afvoer verstopt? Dan mag u direct bellen met de aannemer. Hieronder vindt u de belangrijke telefoonnummers.

  • Glas kapot: bel Glastotaal beheer 0800 452 72 34
  • Riolering verstopt: bel het bedrijf Klapwijk Rioolservice: 0180 519 078. Of maak meteen online een afspraak.
  • Klachten centrale verwarming: Bel Feenstra: 088 845 50 00.
    Let op! bent u huurder van voormalige WBSS in Ouderkerk of bewoner van de Koninginneweg 11 a t/m 13 z in Lekkerkerk of Meerkoet 2-80 (even nummers) Krimpen ad IJssel?
    Neem dan contact op met de firma Luijten via 0180 66 41 41.
  • Collectieve verwarming: via Ista 010 245 58 54 (vragen over betalingen etc). Onderhoud en storingen aan uw collectieve verwarming/ blokverwarming bel Feenstra: 088 845 50 00
  • Boilers:
    • Heeft u een eigen boiler, dan schakelt u zelf een installateur in.
    • Heeft u een boiler via QuaWonen neem dan contact op met onze klantenservice via info@quawonen.com of 088-7996636
    • Huurt u een boiler via Eneco (eigen boiler) neem dan contact op met Eneco.

 

Afspraak wijzigen of afzeggen

Wanneer uw reparatieverzoek onverhoopt niet door kan gaan , neem dan ten minste 24 uur voor de afgesproken tijd contact met ons op om de afspraak te wijzigen of af te zeggen. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur op telefoonnummer 088 799 66 36.

Even checken!

  • Ik denk dat er een lekkage in mijn woning is
  • Het ruikt niet altijd fris in mijn woning
  • Ik zie vochtige vlekken op de muur
  • Er zit vaak waterdamp (condens) op de ramen
  • In mijn badkamer zit schimmel
  • Niet alleen de badkamer, maar ook andere kamers zijn vaak vochtig

Heeft u iets aangevinkt? Lees dan onze folder verwarmen en ventileren in de woning. Het handige stappenplan in de bijgevoegde brochure biedt oplossingen.

 

Gerelateerde bestanden:

Woont u in een appartementencomplex? Dan heeft u een naamplaatje ontvangen toen u in de huurwoning kwam wonen. U mag een nieuw naamplaatje aanvragen als dat nodig is. U betaalt hiervoor 10 EURO.

Aanvragen naamplaatje kan via het Huurdersportaal

 

Onderhoud aan badkamer of toilet

We vervangen een badkamer of toilet alleen als dat technisch nodig is

Maak een afspraak met QuaWonen. Tijdens de afspraak komt de opzichter van QuaWonen bij u kijken. Hij of zij beoordeelt of het nodig is om de hele badkamer of het hele toilet te vernieuwen. Dat is bijvoorbeeld zo in deze situaties:

  • Op meerdere muren zitten veel tegels los en dit kunnen we niet goed herstellen.

  • U heeft lekkage en dit kunnen we niet goed repareren.

Welke opties heb ik bij een nieuwe badkamer of toilet
U krijgt een standaard badkamer. Wij bepalen de inrichting van deze badkamer. U kunt wel zelf kiezen uit een aantal verschillende soorten tegels. Ook kunt u een thermostaatkraan kiezen als u extra betaalt.

Onderhoud aan keuken

Als uw keukenblok oud is én onderdelen duidelijk beschadigd of versleten zijn, dan kunt u deze laten vervangen of repareren. Wij beoordelen de situatie als u foto’s stuurt. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Bij vervanging van een keukenblok wordt niet automatisch het tegelwerk vervangen. Het vervangen van tegelwerk gebeurt op basis van de technische kwaliteit.

Bij een volledig nieuw keukenblok krijgt u:

  • witte keukenkastjes;
  • een zwart gemêleerd blad;
  • zwarte plinten.

Sommige onderdelen kunt u zelf kiezen als u bijbetaalt
Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur deurtjes of werkblad. U kunt ook extra kastjes bestellen of kiezen voor een langer aanrechtblad.

U kunt ook zelf een nieuwe keuken plaatsen
Dan kiest u zelf alles. En u regelt ook het onderhoud en inbouwapparaten. Gaat u verhuizen? Dan kunt u de hele keuken meenemen of met ons overleggen of wij uw keuken willen overnemen. Hier krijgt u niets voor.

Uw keuken als u gaat verhuizen
Laat een standaardkeuken achter als u verhuist. Heeft u extra kastjes gekocht? Dan mag u die meenemen. Laat de spoelbak en de kraan wel achter in de keuken. Heeft u inbouwapparaten? Dan mag u die meenemen of laten overnemen door de nieuwe huurder. Vul de lege plekken met keukenkastjes als u de apparaten meeneemt. Neemt u een inbouwkookplaat mee? Overleg dan met onze opzichter hoe u het aanrechtblad moet herstellen.

Wij bestrijden wespen, kakkerlakken en muizen in flats
Bel onze Klantenservice op 088-799 66 36 als u last heeft van dit ongedierte. Bij wespen helpen we alleen als het nest aan de gevel of de woning zit. U bestrijdt wespen in uw tuin zelf.

U bestrijdt al het andere ongedierte in uw woning. Bij de drogist en supermarkt vindt u middelen die u hierbij helpen.

Bijen en hommels
Bent u op zoek naar een imker? Ga dan naar de website www.ambrosiusgilde.nl. Bij het knopje "Meldpunt Bijenzwerm" staan de imkers per plaats aangegeven. Voor Krimpen aan den IJssel is dat: Karel Hartsuiker : 0180 – 519710, voor Bergambacht: Dick Zom: 06-53338618

Het kan zijn dat er in een oudere woning asbest zit.
Vroeger gebruikten bouwvakkers vaak asbest in woningen. Vanaf 1945 tot in de jaren '80 is asbest regelmatig gebruikt in woningen. Want astbest is
sterk, slijt niet, isoleert goed en is goedkoop. De risico's voor de gezondheid werden pas later bekend. Vanaf 1993 mochten bouwvakkers geen asbest
meer gebruiken.

Wij controleren woningen die we opnieuw verhuren altijd op asbest.
Vinden we asbest op plekken waar het een risico is? Dan verwijderen we dit. Ook laten we altijd asbestonderzoek doen voordat we aan de slag gaan met onderhoud of vernieuwingen.

Verwijder vinylzeil van voor 1994 niet zelf
Ook in vinylzeil van voor 1994 kan asbest zitten. Gaat u verhuizen en denkt u dat er in uw vloer asbest zit? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 799 66 36. Dan laten wij het vinylzeil onderzoeken en als het nodig is door een gespecialiseerd bedrijf verwijderen. Verwijder het niet zelf, want er kunnen asbestvezels vrijkomen.

Vraag ons bij twijfel eerst om advies
Gaat u klussen of verbouwen in een woning die gebouwd is voor 1994? Vraag ons dan eerst om advies of het veilig is om zelf te klussen.

In welke onderdelen van mijn woning kan asbest voorkomen?
De meestvoorkomende onderdelen en producten waarin asbest zit zijn:

  • Colovinyltegels: een harde kunstofvloertegel van een paar millimeter dik.
  • Oude zeilsoorten met een toplaag van transparant PVC, een tussenlaag van verend schuim en een onderlaag van asbestpapier. Deze zijn vooral gemaaktin de periode 1968-1983.
  • Een harde plaat onder de moederhaard.
  • Een harde plaat bij dakdoorvoer van leidingen, vastgemaakt aan het dak.



Als er iets moet worden gerepareerd, is het prettig om te weten wie de rekening betaalt. Lees in het onderhouds ABC wat QuaWonen betaalt en wat u zelf moet betalen.

Vragen?

Staat uw vraag ook niet bij Overige vragen? Neem dan contact met ons op om uw vraag te stellen. 

Heeft u een spoedvraag buiten kantoortijden? Bel dan naar 088 799 66 36.