Ga naar de inhoud
Nieuwe woning

U heeft een nieuwe woning bij QuaWonen, gefeliciteerd! Van ons ontvangt u de sleutel van uw nieuwe woning en krijgt u heel veel informatie. Een paar dingen zijn belangrijk om te weten voordat u de woning accepteert en de huurovereenkomst tekent. Die hebben we voor u op een rij gezet onder de veelgestelde vragen. Lees het rustig allemaal door. 

Veelgestelde vragen over uw nieuwe woning bij QuaWonen

QuaWonen heeft u een woning aangeboden. Een paar dingen zijn belangrijk om te weten voordat u de woning accepteert en de huurovereenkomst tekent. Die hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Hoe ziet de woning eruit?
Veel huurders brengen in hun woning veranderingen aan, zelf aangebrachte veranderingen (ZAV). De vertrekkende huurder hoeft meestal niet alle
veranderingen te verwijderen. Een medewerker van QuaWonen vertelt u welke dat zijn. Misschien vindt u een verandering, bijvoorbeeld een vloer, niet mooi. In dat geval kunt u de woning weigeren of wachten op een andere woning. Of u verwijdert de aanpassing zelf, met toestemming van QuaWonen.


Spullen overnemen van de vertrekkende huurder
Losse spullen, zoals kasten of tapijt, mag een vertrekkende huurder alleen achterlaten als de nieuwe huurder deze wil overnemen. Wilt u de spullen niet hebben, dan moet de vertrekkende huurder ze verwijderen. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt over wat bij de woning hoort, en wat wij beschouwen als losse spullen.

Overnameformulier
De vetrekkende huurder heeft een overnameformulier van ons gekregen. Als u iets wilt overnemen, vult u dit formulier samen in. Onderteken het formulier pas als u zeker weet dat u de woning wilt hebben!

Huurtoeslag
Voor sociale huurwoningen is huurtoeslag mogelijk als uw inkomen relatief laag is. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Via https://www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken.

Na het bekijken van de woning
U accepteert de woning
Als de woning u bevalt, accepteert u de woning. Onze medewerker vertelt u hoe het proces verder zal verlopen.

U accepteert de woning niet
Ook als u de woning niet wilt, laat u ons dat weten. Een volgende keer kunt u weer op een andere woning reageren. De weigering heeft geen gevolgen voor uw inschrijfduur als woningzoekende, behalve als u met een urgentiestatus reageert.

Sleutels
Als u de woning accepteert, spreken wij met u af wanneer de huur ingaat. U ontvangt dan ook de sleutels. Soms moet QuaWonen nog werkzaamheden in de woning uitvoeren. Kleinere herstelwerkzaamheden voeren wij meestal uit terwijl u de sleutels al heeft. Grotere werkzaamheden zijn uitgevoerd voordat u de overeenkomst tekent.

Opnieuw inschrijven als woningzoekende
Uw inschrijving als woningzoekende vervalt nadat u de huurovereenkomst heeft ondertekend. U kunt zich opnieuw inschrijven zodat u weer inschrijfduur opbouwt.

 

In elke woonplaats is het ophalen van vuilnis anders geregeld. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie:

Of bel de klantenservice van Cyclus (het bedrijf wat de afvalverzameling regelt voor de beide gemeenten) via telefoonnummer 0182 547 500

Uw waterbedrijf - Teken zelf een contract bij Oasen
Al onze woningen hebben een wateraansluiting. U zorgt zelf voor een contract bij een waterbedrijf. In deze regio zorgt Oasen voor het water.

Oasen zorgt dat u water heeft en onderhoudt de leidingen tot aan de watermeter
Na de watermeter zorgen wij voor het onderhoud aan uw leidingen. Hierbij hoort ook de leiding in de tuin of berging als deze van ons is.

Lekkage aan de waterleiding
Meld lekkage in uw huis bij ons. Het gaat hierbij om lekkage na de watermeter. U bereikt ons op 088-799 66 36 of via info@quawonen.com.

Meld lekkage aan de watermeter bij Oasen
Dat geldt ook voor lekkage op de plek waar de leiding uw woning binnenkomt. U bereikt hen op 0182 - 59 35 30.

Los lekkage door bevriezing zelf op
U betaalt de kosten hiervan zelf.


Uw netwerkbeheerder is Stedin
Zij zorgen voor een goed energienet in de regio Krimpenerwaard. Met hen sluit u een contract af. U kunt geen andere netwerkbeheerder kiezen.

U kunt zelf kiezen welk bedrijf uw gas levert
Sluit zelf een contract af bij een van de bedrijven die voor uw stroom zorgt. Dit bedrijf is ervoor verantwoordelijk dat de stroom bij u in de meterkast
komt. En voor het onderhoud van de gasleiding tot aan uw meterkast.

Wij regelen het onderhoud vanaf de meterkast
We zorgen bijvoorbeeld voor een goede gasleiding in uw woning. Heeft u hieraan een storing? Bel ons dan op 088-799 66 36.

Gaslucht
Draai meteen de gaskraan dicht als u denkt dat er een gaslek in uw woning is De gaskraan vindt u in de keuken, de meterkast of onder een luik in de gang. Zet ook ramen en deuren open. En voorkom rook of vuur. Bel ons daarna op 088-799 66 36.

Bel meteen 0800-9009, als u gas in of bij uw meterkast ruikt
Dat is het nationale storingsnummer.

 

Uw eigen leverancier

Uw netwerkbeheerder is Stedin
Zij zorgen voor een goed energienet in de regio Krimpenerwaard. Met hen sluit u een contract af. U kunt geen andere netwerkbeheerder kiezen.

U kunt zelf kiezen welk bedrijf uw elektriciteit levert
Sluit zelf een contract af bij een van de bedrijven die voor uw stroom zorgt. Dit bedrijf is ervoor verantwoordelijk dat de stroom bij u in de meterkast komt.

Wij regelen het onderhoud vanaf de meterkast
We zorgen bijvoorbeeld voor goede elektrische leidingdraden, schakelaars en aansluitingen. Heeft u hieraan een storing? Bel ons dan op 088-799 66 36.

Controleer bij een stroomstoring eerst uw apparaten
Zo voorkomt u dat wij een elektricien sturen. U betaalt de kosten als achteraf blijkt dat een van uw apparaten de storing veroorzaakt. Volg de 3 stappen
hieronder om uw apparaten te controleren:

  • Haal alle stekkers uit de stopcontacten van de elektriciteitsgroep.
  • Vervang de stop van deze groep of zet het hendeltje van de groep weer omhoog in de meterkast.
  • Doe de stekkers van uw apparaten een voor een weer in het stopcontact. Valt de stroom daarna weer uit? Dan veroorzaakt een apparaat uw storing.

Bel Stedin als er een gas- of stroomstoring in uw hele buurt is
U kunt hen gratis bellen op 0800-9009.

 

U kiest zelf van welk bedrijf u internet krijgt
De meeste van onze woningen hebben geen internetaansluiting. U mag dit zelf regelen als u een abonnement bij een internetbedrijf afsluit. Dit bedrijf
regelt het onderhoud tot aan de aansluiting in de meterkast (het ISRA-punt).

Bel uw internetbedrijf of een elektricien als u een internetstoring heeft
Doet uw internet het niet? Bel dan eerst uw internetbedrijf. Zij kunnen controleren of het signaal tot in uw meterkast goed werkt. Is het signaal goed?
Dan kunt u het beste een elektricien vragen om de storing op te lossen.

 

De meeste van onze woningen hebben een kabelaansluiting voor tv en radio
Heeft uw woning niet zo’n aansluiting? Dan mag u dit zelf regelen via het bedrijf dat u tv en radio levert.

U regelt zelf het onderhoud en reparatie van kabels in uw woning
Heeft u een storing? Bel dan met uw leverancier.

U mag een schotelantenne plaatsen
Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Lees hierover meer bij Woning zelf veranderen.

De meeste van onze woningen hebben een telefoonaansluiting
Heeft uw woning niet zo’n aansluiting? Dan mag u dit zelf regelen via een telefoonbedrijf. Dit bedrijf regelt het onderhoud tot aan de aansluiting in de meterkast (het ISRA-punt). De kabel vanuit de meterkast naar uw telefoontoestel legt u zelf aan.

Neem contact op met uw telefoonbedrijf als u een telefoonstoring heeft
Doet uw telefoon het niet? Neem dan eerst contact op met uw telefoonbedrijf. Zij kunnen controleren of het signaal tot in uw meterkast goed werkt. Is het signaal goed? Dan kunt u het beste een elektricien vragen om de storing op te lossen.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan op verschillende manieren, kijk bij Contact met QuaWonen.