Ga naar de inhoud
Overige vragen

Alle overige vragen die te maken hebben met uw woning, reparatie en/of onderhoud. 

Veelgestelde vragen overig

Sluit zelf een goede inboedelverzekering af
Zo voorkomt u hoge kosten bij schade, bijvoorbeeld door brand, storm, lekkage of inbraak. Zonder een goede verzekering betaalt u de kosten namelijk zelf. Deze kosten zijn vaak hoog.

Laat het uw verzekeraar weten als u schade heeft aan uw inboedel
Zij helpen u verder. Veroorzaakt een van onze medewerkers de schade? Dan zoeken we samen met u naar een oplossing. Soms vragen we u om ons aansprakelijk te stellen. U kunt dit ook zelf doen. Dat betekent dat u opschrijft dat wij de schade veroorzaakten. Onze verzekering helpt u dan verder.

Inboedel is alles wat in uw huis staat en niet vastzit aan uw huis
Denk bijvoorbeeld aan uw meubels, bank, televisie, schilderijen, kleding, sieraden of gordijnen. Ook verbeteringen die u zelf in uw huis maakt horen erbij.

U kunt zelf een glasverzekering afsluiten bij ons of ergens anders.
U kunt bij ons een glasverzekering afsluiten. Wij repareren dan alle schade aan uw ramen. Ook zorgen we voor een tijdelijke oplossing bij glasschade aan uw woning, berging, privacyscherm, hek, trappenhuis, galerij en recreatieruimte. U betaalt uw glasverzekering bij ons via de servicekosten. Uw brutohuur wordt namelijk € 0,95 hoger. U kunt ook zelf ergens anders een glasverzekering afsluiten.

Bel meteen met Glastotaal Beheer als u glasschade heeft
U bereikt hen op 0800 452 72 34.

 

Wij repareren de schade aan uw woning door storm
Meld eerst de schade bij ons. Daarna komt een van onze opzichters uw schade bekijken en laten repareren.

Bij schade aan het dak of de gevel voeren we soms eerst een noodreparatie uit
Stormt het nog en heeft u schade aan het dak of de gevel? Dan voeren we eerst een noodreparatie uit. Als het weer veilig is om buiten te werken, maakt de aannemer de reparatie af.

U betaalt zelf voor schade die u had kunnen voorkomen
Heeft u bijvoorbeeld een dakraam open laten staan terwijl er storm werd voorspeld? Dan betaalt u zelf de reparatiekosten.


Wij repareren de waterschade aan uw woning
Een van onze opzichters komt langs om de schade te bekijken. Daarna repareren we de schade. Zijn er ook spullen van u of beschadigd? Dan kunt u bij uw inboedelverzekering terecht.

U betaalt zelf voor schade die u veroorzaakte
Wij repareren deze schade, maar u krijgt hiervan de rekening.

Doe altijd aangifte als er bij u is ingebroken
U kunt dit online doen via de website van de politie.

Wij repareren de schade aan uw woning
Voor deze reparatie hebben we een kopie nodig van het proces-verbaal dat u bij de politie krijgt. Zijn er ook spullen van u gestolen of beschadigd? Dan kunt u bij uw inboedelverzekering terecht.

 

Staan er mobiele antennes op de daken van QuaWonen hoogbouw?
Ja. QuaWonen verhuurt al ruim 20 jaar ruimte aan mobiele netwerkproviders als KPN, Vodafone en T-Mobile. We doen dit alleen als deze partijen geen andere geschikte plek vinden om een dekkend mobiel netwerk tot stand te brengen.

Een mobiele zendmast is veilig
U hoeft zich geen zorgen te maken over een zendmast op uw dak. Het gebruik van zendmasten moet aan allerlei strenge regels voldoen. Het ministerie van Economische Zaken controleert of partijen zich daaraan houden. Er wordt veel onderzoek gedaan naar gezondheidsrisico’s. Daaruit blijkt dat zendmasten binnen de normen ongevaarlijk zijn.

Misschien bent u bang voor overlast omdat er soms zendmasten in brand worden gestoken? Dit gevaar is er niet bij QuaWonen. De zendmasten staan hoog op het gebouw, waar niemand erbij kan komen.

Als bewoner stemt u mee over meer zendmasten
Als een mobiele netwerkprovider meer zendmasten wil opstellen, dan is hij verplicht om schriftelijk instemming op te halen bij meer dan de helft van de huishoudens in een woongebouw. Als een grote meerderheid van de bewoners niet wil meewerken of tegenstemt, kan QuaWonen besluiten dat er onvoldoende draagvlak is.