Ga naar de inhoud
Huren in de Krimpenerwaard

U bent op zoek naar een woning in de Krimpenerwaard. Volg het stappenplan en vind uw woning. Om te reageren op het woonaanbod, dient u eerst ingeschreven te staan. Klik op de link om direct in te schrijven. Kijk bij het woonaanbod op de website van Wonen in de Krimpenerwaard wat het actuele aanbod is. 

Stappenplan Huren in de Krimpenerwaard

1

Inschrijven

Via Wonen In De Krimpenerwaard kunt u een account aanmaken om te reageren op (sociale) huurwoningen. Dit kost eenmalig  €15,- per 2 jaar.

2

Reageren

Dagelijks wordt het actuele aanbod op Wonen In De Krimpenerwaard vernieuwd. Als u ingelogd bent, ziet u het passende huuraanbod voor uw persoonlijke situatie.

3

Gegevens aanleveren

Bent u als eerste (of als eerst volgende) kandidaat geselecteerd, dan heeft u kort de tijd om uw gegevens aan te leveren.

4

Controleren

Wij controleren zo snel mogelijk uw gegevens.

5

Bezichtigen

Zijn uw gegevens akkoord, dan mag u de woning gaan bekijken. Soms nodigen wij meerdere kandidaten tegelijk uit voor een groepsbezichtiging. Dan levert u de gegevens ter plaatse in en controleren wij uw gegevens zo spoedig mogelijk.

6

Acceptatie

Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en accepteert u de woning, dan stuurt u ons zo snel mogelijk het antwoordformulier. 

Heeft u alle stappen doorlopen?

Gefeliciteerd, u heeft een nieuwe woning. Wij sturen u de huurovereenkomst toe en nodigen u uit om deze te ondertekenen en de sleutels in ontvangst te nemen. 

Klik snel hieronder op de links om aan de slag te gaan. 

Veelgestelde vragen over inschrijven bij Wonen in de Krimpenerwaard

Inschrijven voor huurwoningen in de Krimpenerwaard kan op de website van Wonen in de Krimpenerwaard. QuaWonen adverteert haar beschikbare woningen op deze website. Inschrijven bij Wonen in de Krimpenerwaard kost eenmalige 15 EURO. Om de 2 jaar wordt u gevraagd om de inschrijving te verlengen. 

Wie kan inschrijven?
Iedereen die achttien jaar of ouder is en de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus heeft, kan zich inschrijven. De volgorde van toewijzing gaat op basis van opgebouwde inschrijfduur. De kandidaat met de langste inschrijfduur, passend bij de criteria van de woning, krijgt als eerste de woning aangeboden.

Kosten inschrijven en verlengen
Het verlengen van de inschrijving kost elke twee jaar 10 EURO (prijspeil 2023). U kunt betalen via IDEAL of een eenmalige machtiging.

Woningzoekenden kunnen zich alleen via de computer inschrijven.

Als u en uw partner ieder afzonderlijk ingeschreven willen staan, kunt u een wijzigingsformulier opsturen. De hoofdaanvrager behoudt het inschrijfnummer en de opgebouwde inschrijfduur. De medeaanvrager krijgt een nieuw inschrijfnummer met de inschrijfduur vanaf het moment dat hij / zij bijgeschreven was (dit kan dus dezelfde inschrijfduur zijn als de hoofdaanvrager, als er gelijktijdig is ingeschreven).

Bijvoorbeeld:
U staat ingeschreven sinds oktober 2014 en in december 2015 schrijft u een partner erbij in. Op het moment dat de inschrijving gesplitst wordt in bijvoorbeeld 2016, krijgt u de inschrijfduur vanaf oktober 2014 mee, en uw partner de inschrijfduur vanaf december 2015.

Er zijn drie redenen om iemand uit te schrijven.

1. Als u een huurwoning in de Krimpenerwaard heeft geaccepteerd. U bent dan van woonruimte voorzien. U kunt zich dan opnieuw inschrijven en vanaf dat moment begint de inschrijfduur.

2. Als u de inschrijving niet verlengt na twee jaar.

3. Al u zelf aangeeft dat u niet langer ingeschreven wilt staan als woningzoekende in de Krimpenerwaard.

Ja dat kan. Maar als u voor die woning op de eerste plaats eindigt, krijgt u de woning niet aangeboden zolang u de andere aanbieding nog heeft. U mag maar 1 lopende aanbieding hebben.