Ga naar de inhoud
Huren in Krimpen a/d IJssel

U bent op zoek naar een woning in Krimpen a/d IJssel. Volg het stappenplan en vind uw woning. Om te reageren op het woonaanbod, dient u eerst ingeschreven te staan. Klik op de link om direct in te schrijven. Kijk bij het woonaanbod op de website van Wonen in Krimpen a/d IJssel wat het actuele aanbod is. 

Stappenplan Huren in Krimpen a/d IJssel

1

Inschrijven

Via Woonnet Rijnmond kunt u een account aanmaken om te reageren op (sociale) huurwoningen. Dit kost eenmalig €15,- per jaar.

2

Reageren

Dagelijks wordt het actuele aanbod op Woonnet Rijnmond vernieuwd. Als u ingelogd bent, ziet u het passende huuraanbod voor uw persoonlijke situatie.

3

Gegevens aanleveren

Bent u als eerste (of als eerst volgende) kandidaat geselecteerd, dan heeft u kort de tijd om uw gegevens aan te leveren.

4

Controleren

Wij controleren zo snel mogelijk uw gegevens.

5

Bezichtigen

Zijn uw gegevens akkoord, dan mag u de woning gaan bekijken. Soms nodigen wij meerdere kandidaten tegelijk uit voor een groepsbezichtiging. Dan levert u de gegevens ter plaatse in en controleren wij uw gegevens zo spoedig mogelijk.

6

Acceptatie

Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en accepteert u de woning, dan stuurt u ons zo snel mogelijk het antwoordformulier.
Heeft u alle stappen doorlopen?

Gefeliciteerd, u heeft een nieuwe woning. Wij sturen u de huurovereenkomst toe en nodigen u uit om deze te ondertekenen en de sleutels in ontvangst te nemen. 

Klik op één van onderstaande links om snel aan de slag te gaan. 

Veelgestelde vragen over huren in Krimpen a/d IJssel

QuaWonen adverteert haar huurwoningen in Krimpen aan den IJssel op de website van Woonnet Rijnmond. Wilt u reageren op deze woningen? Schrijf u dan in als woningzoekende bij Woonnet Rijnmond.

Inschrijven bij Woonnet Rijnmond kost 15 EURO. Het verlengen van de inschrijving kost elk jaar 10 EURO.

 

Elk jaar kiest u of u uw inschrijving wilt verlengen
U krijgt een mail of brief van ons als het tijd is om uw inschrijving te verlengen. Verlengt u uw inschrijving niet? Dan kunt u niet meer op woningen reageren bij Woonnet Rijnmond. U kunt u altijd opnieuw inschrijven.

U betaalt €10,- om uw inschrijving te verlengen
Dit kunt u betalen als u uw inschrijving verlengt op de website van Woonnet Rijnmond. U betaalt via iDEAL of u kunt het bedrag automatisch laten afschrijven.

U kunt maximaal drie reacties plaatsen op aangeboden huurwoningen. Iedere avond om 20.00 uur worden nieuwe huurwoningen op WoonnetRijnmond.nl geplaatst. Sommige advertenties blijven nog staan op de website, andere advertenties verdwijnen van de website.

Heeft u op drie advertenties gereageerd en ziet u in het nieuwe aanbod een beter passende woning? Dan kunt u een van de drie reacties intrekken. Daarna kunt u reageren op de beter passende huurwoning.

Als u een reactie heeft op een advertentie die niet meer op de website staat, dan kunt u ook een reactie op een nieuwe huurwoning uitbrengen.

Iedere woningzoekende kan maximaal twee aanbiedingen tegelijk krijgen. Het kan gebeuren dat u voor een woning niet op de eerste plaats geëindigd bent, maar als eerst beschikbare kandidaat op de lijst staat. Andere kandidaten hebben zich dan al afgemeld voor de woning.

Het is mogelijk dat de hoofdwoningzoekende u als medewoningzoekende uitschrijft voor uw gezamenlijke inschrijving zonder u hiervan op de hoogte te stellen. Wel ontvangt u hiervan een automatisch bericht per e-mail van WoonnetRijnmond. Neem contact op met de online helpdesk van WoonnetRijnmond via het contactformulier. Zij helpen u graag verder.

We merken dat woningzoekenden niet altijd weten hoe we sociale huurwoningen toewijzen. Dat leggen we graag aan u uit.

We kijken vooral naar uw inschrijfduur en uw inkomen
U bouwt inschrijfduur op vanaf het moment dat u staat ingeschreven. Hoe meer inschrijfduur u heeft, hoe meer kans u maakt om een woning te krijgen. Ook kijken we of uw inkomen past bij de huurprijs van een woning.

We kunnen niet voorspellen hoe lang het duurt voordat u een woning krijgt
Hoe snel u een woning vindt hangt namelijk niet alleen af van uzelf. Hoe meer mensen reageren op een woning, hoe kleiner de kans dat u de woning krijgt. Maakt het u niet uit waar en hoe u woont? Dan maakt u met een kortere wachttijd ook al kans. Heeft u speciale woonwensen? Dan kan het langer duren.

Het maakt niet uit hoe vaak u al reageerde op woningen.

U kunt uw reactie intrekken en op een andere woning reageren
Misschien maakt u op een andere woning namelijk meer kans. U ziet meteen op welke plaats u staat. U kunt uw reactie intrekken en op een andere woning reageren totdat de advertentie is afgelopen.

Woonnet Rijnmond heeft verschillende manieren om woningen toe te wijzen
Bij elke woning geldt een van deze manieren:

 • Inschrijfduur
  Dit is de tijd dat u ingeschreven staat als woningzoekende
 • Loting
  Iedereen die reageert heeft evenveel kans. De computer bepaalt wie de woning krijgt.
 • Direct kans
  Wie het eerst reageert, krijgt de woning.
 • Directe bemiddeling
  Iemand met voorrang of een vergunning kan zo de woning krijgen.