Ga naar de inhoud

Energie besparen zit vaak in de kleine veranderingen, die toch veel geld opleveren. En de gemeente Krimpen a/d IJssel helpt de inwoners daar graag mee. Dit najaar hebben alle Krimpenaren voor het laatst de kans om bezoek van een Energiefixer te krijgen. De Energiefixers van partner Klimaatroute zijn nog tot en met 11 oktober actief in Krimpen aan den IJssel.

Laatste mogelijkheid om te besparen

Sinds 2022 hebben al zo’n 1.400 huishoudens in Krimpen aan den IJssel van deze dienst gebruikgemaakt. Een Energiefixer komt bij u thuis langs om bespaartips te geven en voert meteen een aantal gratis aanpassingen uit, zoals het plaatsen van ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips of een radiatorventilator.

Wethouder Duurzaamheid Wubbo Tempel moedigt iedereen aan om deze kans te grijpen: “Een bezoekje kost nauwelijks tijd, maar levert altijd iets op, zowel voor het klimaat als voor uw portemonnee.” Wilt u ook besparen op uw energiekosten? Maak dan snel een afspraak, want dit is uw allerlaatste kans.

Hoe maakt u een afspraak?

Elke Krimpenaar die nog geen bezoek heeft gehad, kan een afspraak maken op een van de volgende manieren:

  1. Bezoek de website van Klimaatroute en plan direct een afspraak (www.klimaatroute.nl)
  2. Stuur een e-mail naar duurzaamwonen@klimaatroute.nl met uw naam en adres.
  3. Bel Klimaatroute op 020-244 39 77.
  4. Ga langs bij Loket Krimpen Duurzaam, waar ze direct een afspraak voor u inplannen.

Hulp bij grotere duurzame maatregelen

Naast het aanbod van de Energiefixers is er ook gratis advies beschikbaar voor inwoners die overwegen om hun woning te isoleren of andere duurzame maatregelen willen treffen. Hiervoor kunt u terecht bij de energieadviseur van Loket Krimpen Duurzaam.