Ga naar de inhoud
Vernieuwde website Wonen in de Krimpenerwaard

Verbeteringen in de website

Iedereen die nu of in de toekomst op zoek gaat naar een sociale huurwoning in gemeente Krimpenerwaard, moet zich inschrijven als woningzoekende op de website van Wonen in de Krimpenerwaard. Met deze inschrijving kunt u reageren op het woningaanbod dat geadverteerd wordt door de woningcorporaties in het gebied. Op basis van inschrijfduur, loting of "wie-het-eerst-komt" wordt er bepaald welke woningzoekende als eerste een woning aangeboden krijgt.

Op de achtergrond is er veel veranderd, dat u misschien niet direct zult zien. Met deze vernieuwing kan er de komende jaren makkelijker ingespeeld worden op wijzigingen in regelgeving (Huisvestingsverordening). Ook biedt de software mogelijkheden om aan te sluiten op de digitale inkomenstoets vanuit de overheid. Dit levert de woningzoekende een veel eenvoudiger en veiliger manier op om het inkomen te bewijzen bij een woningtoewijzing. Voor de corporaties maakt dit de inkomenstoets ook eenvoudiger en betrouwbaarder. 

Wat betekent het voor u?

U merkt in eerste instantie weinig van de vernieuwing; behalve dat de website er frisser uit ziet, u makkelijker op uw mobiel op de website kan komen én is er een andere manier van inloggen (met emailadres in plaats van inschrijfnummer). U kunt met uw huidige account gewoon inloggen. Bent u het wachtwoord vergeten? Geen probleem, u kunt gewoon een nieuw wachtwoord aanvragen. Ook als u nog niet eerder heeft ingelogd, kunt u dit doen. Uw inschrijving verandert verder niet.

Het woonaanbod wordt ook beter getoond en kunt u makkelijker advertenties vergelijken en als favoriet maken. Met 1 druk op de knop kunt u al uw documenten inzien en bewerken. Tevens staat er veel informatie over de regelgeving en de werkwijze van Wonen in de Krimpenerwaard.

Kortom, een makkelijker werkende website zodat u nog beter het aanbod kunt zien en kunt reageren.

Corporaties

Na al die jaren zijn de corporaties QuaWonen, Groen Wonen Vlist, Mozaïek Wonen en Hef Wonen nog steeds blij met de samenwerkingen via Wonen in de Krimpenerwaard. Met deze vernieuwing kunt u, de woningzoekende, nu en in de toekomst beter geholpen worden. Heeft u vragen, neem dan gerust met 1 van de corporaties contact op. Wij staan voor u klaar.