Ga naar de inhoud
Koningin Julianastraat

Nieuwbouw

QuaWonen is volop bezig met de voorbereidingen voor de bouw van 72 nieuwe sociale huurwoningen. Hieronder leest u wat we precies gaan bouwen, hoe u voor een woning van dit nieuwbouwproject in aanmerking kunt komen en de globale planning. Daarna vindt u de panelen die we gepresenteerd hebben tijdens onze inloopavond op 6 juli 2023.

Wat gaat QuaWonen bouwen? 
We bouwen 55 appartementen (3-kamer appartementen van ca. 70 en 79 m2 en 2-kamer appartementen van ca. 62 m2) en 17 eengezinswoningen (4-kamer woningen van ca. 91 m2 en 3-kamer woningen van ca. 80 m2).      

Hoe kom ik in aanmerking voor zo’n nieuwbouwwoning? 
Met ons project in de Koningin Julianastraat bouwen we alleen sociale huurwoningen. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij www.wonenindekrimpenerwaard.nl en u moet voldoen aan inkomensvoorwaarden. De huurprijzen zijn nog niet bekend, maar als u de huurinkomentabel bekijkt heeft u wel een indruk van de inkomensgrenzen. We verwachten de woningen in 2024 op deze website te publiceren zodat u kunt reageren. U kunt zelf onze website in de gaten houden voor het laatste nieuws. 

Ontwerp Bestemmingsplan 
Sinds 28 juni 2023 ligt het ontwerp bestemmingplan van de Koningin Julianastraat ter inzage bij de gemeente Krimpenerwaard. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van gemeente. 

Globale planning 
Als alles voorspoedig loopt kan de gemeenteraad het bestemmingsplan eind 2023 definitief vaststellen. Voor de start van de bouwwerkzaamheden gaan we uit van het tweede kwartaal van 2024. We schatten in dat de bouwwerkzaamheden 17 tot 18 maanden in beslag nemen. 

Voor algemene informatie en zicht vanaf de straat klik hier.

Voor informatie over de eengezinswoningen (aanzichten en plattegronden) klik hier.

Voor informatie over de appartementen (aanzichten en plattegronden) klik hier.

Heeft u nog vragen? 
Neemt u gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. Wij zijn bereikbaar via kjs@quawonen.com.

Details

Aantal woningen 72
Status In Voorbereiding