Ga naar de inhoud
Koningin Julianastraat

Nieuwbouw

QuaWonen bouwt 72 nieuwbouwwoningen in Krimpen aan de Lek. We bouwen 55 appartementen en 17 eengezinswoningen.

Krimpen aan de Lek is een dorp in de gemeente Krimpenerwaard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het aan de rivier de Lek gelegen dorp telt in 2021 ca. 6.465 inwoners.

Het nieuwe winkelcentrum heet De Markt. De Hoofdstraat eindigt in het zuiden aan de Lek, bij het pontje naar Kinderdijk. De walvisvaart vormde ooit een belangrijke bron van inkomsten voor het dorp.

Bron: Wikipedia

Algemeen

QuaWonen en BM van Houwelingen bouwen twee woongebouwen met 55 appartementen voor verschillende inkomensgroepen. Daarnaast bouwen we ook 17 eengezinswoningen. De woningen liggen aan de Koningin Julianastraat. Vandaar ook de namen van de woongebouwen: De Koningin en De Prinses.

De bouw van deze sociale huurwoningen start medio 2024. We verwachten dat we de woningen eind 2025 opleveren.

Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende blokken

Klik hier als u de situatietekening wilt vergroten

Locatie

Deze nieuwbouwwoningen liggen direct naast het centrum van Krimpen aan de Lek. De woningen zijn vlak bij de huisarts, het winkelcentrum en Het Cultuurhuis met een bibliotheek en theaterzaal. De bushalte Krimpen aan de Lek Centrum is op een paar minuutjes lopen.

We bouwen twee woongebouwen met levensloopgeschikte appartementen met een gezamenlijke tuin en twee blokken met eengezinswoningen (blok B2 en blok B3). De woningen zijn gasloos en energiezuinig.

In het plan zijn ook diverse parkeerplaatsen opgenomen.

Woningtoewijzing

QuaWonen heeft toestemming van de gemeente om de woningen met voorrang toe te wijzen aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten in Krimpen aan de Lek. Vervolgens mogen we de woningen toewijzen aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten in de gemeente Krimpenerwaard.

De volgorde van toewijzing voor alle woningen is:
1. Woningzoekenden die een sociale huurwoning van een woningcorporatie met een huurprijs t/m €879,66 achterlaten in Krimpen aan de Lek.
2. Woningzoekenden die een sociale huurwoning van een woningcorporatie met een huurprijs t/m €879,66 achterlaten in de gemeente Krimpenerwaard.
3. Overige woningzoekenden die ingeschreven staan bij wonenindekrimpenerwaard.

Let op: Kandidaten onder de 23 jaar hebben geen recht op huurtoeslag!

We hebben de woningen gepubliceerd van 21 tot 30 juni 2024. De publicatie is nu gesloten en u kunt niet meer reageren. QuaWonen stelt een kandidatenlijst op. We doen dit op basis van de toewijzingscriteria.

We vragen kandidaten om de volgende gegevens bij ons aan te leveren:

  • Uw inkomensverklaring 2023. U kunt deze aanvragen bij de belastingdienst via 0800-0543 of via www.belastingdienst.nl.
  • Een inkomensklaring van uw partner als u een partner heeft. Ook deze inkomensverklaring vraagt u aan bij de belastingdienst.
  • Uw woonhistorie en persoonsgegevens. Deze kunt u gratis downloaden met uw digid bij mijnoverheid.nl. U kunt ook een uittreksel BRP met woonhistorie en persoonsgegevens opvragen bij de gemeente. Hier zijn wel kosten aan verbonden.
  • Een verhuurdersverklaring (als u huurt bij QuaWonen is dat niet nodig)
  • Een formulier persoonsgegevens (deze ontvangt u als wij u vragen om uw gegevens aan te leveren).

QuaWonen zal de 14 nog beschikbare eengezinswoningen schriftelijk toewijzen. De kandidaten voor de 55 appartementen nodigen we uit voor een toewijzingsavond. We hebben de toewijzingsavond voorlopig gepland op 29 oktober 2024 (onder voorbehoud).

Let op: de overzichten met huurprijzen zijn 4 juni 2024 aangepast aan de juiste bedragen! In een eerdere versie van de website stonden de verkeerde huurbedragen vermeld.

Klik hier voor informatie over de appartementen.

Klik hier voor informatie over de eengezinswoningen.

 

Details

Aantal woningen 72
Status In Uitvoering