Ga naar de inhoud

Dit appartementengebouw is het derde en daarmee het laatste gebouw met huurappartementen dat gebouwd wordt van het nieuwbouwproject Centrum-Zuid. Het gebouw krijgt 9 woonlagen en zal bestaan uit 54 appartementen, alle 3-kamerwoningen. Zoals de huidige bouwregelgeving voorschrijft is het gebouw gasloos. De levering van warmte, koude en warm water geschiedt vanuit een centrale installatie, die in het gebouw Schweitzer aanwezig is. De overige nog te bouwen appartementengebouwen worden daar op aangesloten. Ook gebouw Bleuland.

Het gebouw is gelegen langs Nieuwe Tiendweg richting de kruising met de provinciale weg. Het winkelcentrum Crimpenhof en voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen en het zwembad zijn allemaal op loopafstand.

De moderne appartementen in dit woongebouw voldoen aan de huidige bouwregels. Zo is er geen gasaansluiting in de woning en zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. De woningen zijn prima doorgankelijk met brede deuren en hebben een ruime badkamer.

Omdat de warmte, koude en het warme tapwater geleverd worden via een gemeenschappelijke installatie zijn hier in de woning geen apparaten voor nodig. Een afleverset registreert de warmte en het warme tapwater dat u gebruikt. U sluit hiervoor een contract af met Eneco.

Wat betreft uw leverancier van elektriciteit heeft u de vrije keuze.

Alle woningen beschikken over een loggia als buitenruimte. Dit is een inpandig balkon, waar u heerlijk kunt vertoeven.
Let op! Bij de woningen op de eerste verdieping is er een opstap van 20 cm bij de loggia. Dit is niet het geval bij de overige woonlagen.

Meer informatie vindt u in onderstaande items.

Hier ziet u de geveloverzichten met daarin de huisnummers en woningtypen vermeld. De kleuren hebben betrekking op de huur voor de woning.

Hieronder vindt u een overzicht van de huurprijzen voor de woningen. Zoals aangegeven betreffen dit de huurprijzen prijspeil 2024. In 2025 zullen de huurprijzen geïndexeerd worden. Naast de kale huurprijs worden er ook servicekosten in rekening gebracht voor de schoonmaak en elektriciteitsverbruik van de algemene ruimtes en de huismeester.

Plattegronden

Onderaan deze pagina vindt u de links naar de plattegronden van de woningen in gebouw Bleuland. In de naamgeving van de links is aangegeven van welke huisnummers de plattegrond is. Door op de link met het huisnummer van de woning te klikken krijgt u de bijbehorende woningplattegrond te zien in een nieuw venster. Door het venster te sluiten keert u weer terug naar deze pagina.

Wilt u weten waar de in de tekeningen gebruikte symbolen voor staan bekijk dan het document Uitleg symbolen plattegrond tekening.

Ballustrades loggia's

De ballustrades/hekwerken voor de loggia's verschillen afhankelijk van de ligging van de woning. In het overzicht Ballustrades Bleuland kunt u zien wat er bij ieder huisnummer wordt aangebracht. Hieronder wordt uitgelegd wat er met de gebruikte aanduidingen bedoeld wordt. Er zijn ook verschillen in hoogtes van de ballustrades, deze staan in het overzicht aangegeven in millimeters. De aanduiding 1200 betekent dat de balustrade 1 meter en 20 centimeter hoog is.

Er worden in het overzicht 3 types onderscheiden:

1. Geluidsscherm

 

 

Bij een geluidsscherm komen er glazen vouwpanelen op het glazen hekwerk te staan.
De vouwpanelen kunnen geopend worden. Het hekwerk is voorzien van ventilatiespleten dus niet volledig gesloten.

 

 

 

2. Gesloten borstwering

 

 

Bij een gesloten borstwering zijn de spleten tussen de glaspanelen van het hekwerk afgedicht met rubbers, maar zijn er geen vouwpanelen op het hekwerk.

 

 

 

3. Niet gesloten borstwering 
Deze borstwering ziet eruit als de gesloten, maar er worden geen rubbers aangebracht ter afdichting.

De tekeningen op deze website zijn onder voorbehoud en kunnen op onderdelen afwijken ten opzichte van de definitieve uitvoering. De keukens die op de plattegronden zijn ingetekend, geven slechts een indicatie van de werkelijkheid.

Hier vindt u de links naar de plattegronden van de verdiepingen van het gebouw. Op de begane grond zijn de bergingen voor alle woningen. De verdiepingsplattegronden vanaf de 1e verdieping tot de 9e zijn hetzelfde. Het enige verschil tussen de even en oneven verdiepingen zit in de afwerking van de buitengevel. U kunt dat zien op de foto hieronder. De plattegronden van de woningen verschillen niet per verdieping.

In de tekeningen zijn ook de huisnummers opgenomen.

De link opent in een nieuw venster. Om terug te keren naar deze pagina kunt u het geopende venster sluiten.

We willen u als huurder graag keuzevrijheid geven om bepaalde elementen in de woning aan uw eigen smaak aan te passen.
Keller verzorgt dit voor QuaWonen. U maakt de keuzes in de showroom van de aannemer van QuaWonen, Bakker Arkel in Bergambacht.

Keuze tegels
U kunt kiezen uit een collectie vloertegels en wandtegels (standaard collectie QuaWonen). U maakt deze keuze voor de volgende oppervlakten:

• de vloer en wand van het toilet
• de vloer en wand van de badkamer
• de wand van de keuken

Keuzes keuken
Zonder extra kosten kunt u bij Keller keuzes maken uit kastdeuren, handgrepen, het aanrechtblad en tegels in de keuken. Nadat u een definitieve toewijzing hebt ontvangen voor uw appartement neemt Keller contact met u op voor het maken van uw keuzes. Keller verzorgt de volledige afhandeling van de keuzes.

Uitbreidingen keuken
Daarnaast kunt u tegen betaling kiezen voor uitbreidingen van de keuken. Keller verzorgt ook de volledige afhandeling en betaling van deze uitbreidingen.

ZAV-beleid
Als u voor het aanbrengen van een optie heeft gekozen, betaalt u de optie zelf. Hiermee wordt de optie automatisch uw eigendom en een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Bij het verlaten van de woning kunt u de voorziening achterlaten, maar QuaWonen geeft geen vergoeding voor luxere onderdelen of uitbreidingen. Wilt u een zelf aangebrachte voorziening meenemen, dan moet minimaal een standaard voorziening achterblijven.

Voorrang voor woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten
Met de toewijzing van de woningen in het gebouw Bleuland wil QuaWonen de doorstroming in de gemeente Krimpen aan den IJssel bevorderen. Dat betekent dat we de driekamerwoningen met voorrang verhuren aan huurders van QuaWonen, die een sociale huurwoning in de gemeente Krimpen aan den IJssel achterlaten. 

Uw (gezamenlijk) inkomen moet passen bij de huurprijs
Bij het toetsen van het inkomen moet QuaWonen zich houden aan de wettelijke regels van passend toewijzen. Woningzoekenden die recht hebben op huurtoeslag mogen alleen in goedkopere woningen wonen. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en huishoudensgrootte in combinatie met de huurprijs.

Weet u niet voor welke huurprijsklasse u met uw inkomen in aanmerking komt dan kunt u dat nagaan via de link naar de tabel.

Procedure en volgorde van toewijzing

  • U reageert vanaf maandag 26 februari 20:00 uur tot uiterlijk zondag 3 maart 20:00 uur. U zorgt ervoor dat u de juiste inkomensverklaring (2022) van u en uw eventuele partner geüpload heeft op www.woonnetrijnmond.nl .
  • Vervolgens levert u op ons verzoek gegevens aan: Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (met woonhistorie en niet ouder dan 3 maanden), verhuurdersverklaring (indien van toepassing), formulier persoons- en inkomensgegevens.
  • QuaWonen controleert alle gegevens.
  • QuaWonen stelt de kandidatenlijst op. Uw positie op WoonnetRijnmond is dus niet uw definitieve rangnummer. Alle woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden komen op de kandidatenlijst op volgorde van inschrijfduur. Woningzoekenden die een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel achterlaten krijgen voorrang voor de driekamerwoningen. 
  • Een week voor de toewijzingsavond (zie hieronder) ontvangen alle kandidaten en een aantal reserve-kandidaten een uitnodiging voor de toewijzingsbijeenkomst. Houd hiervoor uw e-mail in de gaten.
  • De toewijzingsbijeenkomst is op woensdag 15 mei 2024. Accepteert u een woning op de toewijzingsbijeenkomst? Dan tekent u hiervoor direct een definitieve toewijzing.


Annulering vóór oplevering
Het kan gebeuren dat u in de periode tot aan de definitieve huurovereenkomst alsnog besluit de woning niet te huren. In dat geval brengt QuaWonen u € 75 advertentiekosten en administratiekosten ter hoogte van een maandhuur in rekening. Per situatie kijken we welke kosten er verbonden zijn aan het afbestellen van keuzes/wijzigingen. Als de gekozen opties/uitbreidingen niet meer afbesteld kunnen worden, dan brengen we het volledige bedrag in rekening.

Technische omschrijving

In de technische omschrijving staat beschreven wat u kunt verwachten van de woning wat betreft materiaalgebruik, installaties en afwerking van de woning. Tevens vindt u in de technische omschrijving tips voor de inrichting van uw woning en voorwaarden waaraan u zich dient te houden bij het inrichten en gebruik van de woning.

Hieronder vindt u de link naar de technische omschrijving.

Gerelateerde bestanden: