Ga naar de inhoud
Centrum Zuid - Gebouw Pearson

Dit appartementengebouw is het tweede gebouw met huurappartementen dat gebouwd wordt van het nieuwbouwproject Centrum-Zuid. Het gebouw krijgt vier verdiepingen en zal bestaan uit 45 appartementen, waarvan er 39 driekamerwoningen zijn en 6 twee kamers hebben. Zoals de huidige bouwregelgeving voorschrijft is het gebouw gasloos. De levering van warmte, koude en warm water geschiedt vanuit een centrale installatie, die in het gebouw Schweitzer aanwezig is. De overige nog te bouwen appartementengebouwen worden daar op aangesloten. Ook gebouw Pearson.

Het gebouw is gelegen op de hoek van de Boerhaavelaan en Nieuwe Tiendweg. Het winkelcentrum Crimpenhof en voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen en het zwembad zijn allemaal op loopafstand.

De moderne appartementen in dit woongebouw voldoen aan de huidige bouwregels. Zo is er geen gasaansluiting in de woning en zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. De woningen zijn prima doorgankelijk met brede deuren en hebben een ruime badkamer.

Omdat de warmte, koude en het warme tapwater geleverd worden via een gemeenschappelijke installatie zijn hier in de woning geen apparaten voor nodig. Een afleverset registreert de warmte en het warme tapwater dat u gebruikt. U sluit hiervoor een contract af met Eneco.

Wat betreft uw leverancier van elektriciteit heeft u de vrije keuze.

Nagenoeg alle woningen beschikken over een loggia als buitenruimte. Dit is een inpandig balkon, waar u heerlijk kunt vertoeven. Een viertal woningen op de bovenste woonlaag heeft een dakterras als buitenruimte.

Meer informatie vindt u in onderstaande items.

Hier ziet u de geveloverzichten met daarin de huisnummers en woningtypen vermeld. De kleuren hebben betrekking op de huur voor de woning.

Hieronder vindt u een overzicht van de huurprijzen voor de woningen. Zoals aangegeven betreffen dit de huurprijzen prijspeil 2023. In 2024 zullen de huurprijzen geïndexeerd worden. Naast de kale huurprijs worden er ook servicekosten in rekening gebracht voor de schoonmaak en elektriciteitsverbruik van de algemene ruimtes en de huismeester.

Plattegronden

Op deze pagina vindt u de links naar de plattegronden van de woningen in gebouw Bleuland. Onder aan deze pagina vindt u de links naar de plattegronden van de woningen. In de naamgeving kunt u zien voor welke huisnummers de betreffende plattegrond is. Door op de link met het huisnummer van de woning te klikken krijgt u de bijbehorende woningplattegrond te zien in een nieuw venster. Door het venster te sluiten keert u weer terug naar deze pagina.

Wilt u weten waar de in de tekeningen gebruikte symbolen voor staan bekijk dan het document uitleg gebruikte symbolen

De tekeningen op deze website zijn onder voorbehoud en kunnen op onderdelen afwijken ten opzichte van de definitieve uitvoering. De keukens die op de plattegronden zijn ingetekend, geven slechts een indicatie van de werkelijkheid.

Hier vindt u de links naar de plattegronden van de verdiepingen van het gebouw. De verdiepingsplattegronden van de 1e, 2e en 3e verdieping zijn hetzelfde. Die van de begane grond en de 4e verdieping zijn afwijkend. In de tekeningen zijn ook de huisnummers opgenomen.

De link opent in een nieuw venster. Om terug te keren naar deze pagina kunt u het geopende venster sluiten.

We willen u als huurder graag keuzevrijheid geven om bepaalde elementen in de woning aan uw eigen smaak aan te passen.
Keller verzorgt dit voor QuaWonen. U maakt de keuzes in de showroom van de aannemer van QuaWonen, Bakker Arkel in Bergambacht.

Keuze tegels
U kunt kiezen uit een collectie vloertegels en wandtegels (standaard collectie QuaWonen). U maakt deze keuze voor de volgende oppervlakten:

• de vloer en wand van het toilet
• de vloer en wand van de badkamer
• de wand van de keuken

Keuzes keuken
Zonder extra kosten kunt u bij Keller keuzes maken uit kastdeuren, handgrepen, het aanrechtblad en tegels in de keuken. Nadat u een definitieve toewijzing hebt ontvangen voor uw appartement neemt Keller in januari 2024 contact met u op voor het maken van uw keuzes. Keller verzorgt de volledige afhandeling van de keuzes.

Uitbreidingen keuken
Daarnaast kunt u tegen betaling kiezen voor uitbreidingen van de keuken. Keller verzorgt ook de volledige afhandeling en betaling van deze uitbreidingen.

ZAV-beleid
Als u voor het aanbrengen van een optie heeft gekozen, betaalt u de optie zelf. Hiermee wordt de optie automatisch uw eigendom en een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Bij het verlaten van de woning kunt u de voorziening achterlaten, maar QuaWonen geeft geen vergoeding voor luxere onderdelen of uitbreidingen. Wilt u een zelf aangebrachte voorziening meenemen, dan moet minimaal een standaard voorziening achterblijven.

Voorrang voor woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten
Met de toewijzing van de woningen in het gebouw Pearson wil QuaWonen de doorstroming in de gemeente Krimpen aan den IJssel bevorderen. Dat betekent dat we de driekamerwoningen met voorrang verhuren aan huurders van QuaWonen, die een sociale huurwoning in de gemeente Krimpen aan den IJssel achterlaten. Voor de verdeling van de tweekamerwoningen geldt dit dus niet.

De tweekamerwoningen worden met voorrang aangeboden aan jongeren tot en met 27 jaar uit Krimpen aan den IJssel.
Let op: Kandidaten onder de 23 jaar hebben geen recht op huurtoeslag!!

Uw (gezamenlijk) inkomen moet passen bij de huurprijs
Bij het toetsen van het inkomen moet QuaWonen zich houden aan de wettelijke regels van passend toewijzen. Woningzoekenden die recht hebben op huurtoeslag mogen alleen in goedkopere woningen wonen. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en huishoudensgrootte in combinatie met de huurprijs.

Weet u niet voor welke huurprijsklasse u met uw inkomen in aanmerking komt dan kunt u dat nagaan via de link naar de tabel.

Ook kansen voor middeninkomens
Huishoudens met een middeninkomen vanaf € 44.036 voor een alleenstaande en vanaf
€ 48.626 voor een meerpersoonshuishouden tot maximaal € 66.053 kunnen reageren op de woningen met een huurprijs van € 720,61 of € 762,99 (prijspeil 2023). Er zijn maximaal 11 woningen beschikbaar voor deze inkomensgroep.

Procedure en volgorde van toewijzing

  • U reageert vanaf zondag 19 november 20:00 uur tot uiterlijk zondag 26 november 20:00 uur. U zorgt ervoor dat u de juiste inkomensverklaring (2022) van u en uw eventuele partner geüpload heeft op www.woonnetrijnmond.nl .
  • Vervolgens levert u op ons verzoek gegevens aan: Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (met woonhistorie en niet ouder dan 3 maanden), verhuurdersverklaring (indien van toepassing), formulier persoons- en inkomensgegevens.
  • QuaWonen controleert alle gegevens.
  • QuaWonen stelt de kandidatenlijst op. Alle woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden komen op de kandidatenlijst op volgorde van inschrijfduur. Woningzoekenden die een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel achterlaten krijgen voorrang voor de driekamerwoningen. Voor de tweekamerwoningen hebben jongeren tot en met 27 jaar uit Krimpen aan den IJssel voorrang.
  • Begin januari 2024 ontvangen alle kandidaten en een aantal reserve-kandidaten een uitnodiging voor de toewijzingsbijeenkomst. Houd hiervoor uw e-mail in de gaten.
  • De toewijzingsbijeenkomst is op dinsdag 16 januari 2024. Accepteert u een woning op de toewijzingsbijeenkomst? Dan tekent u hiervoor direct een definitieve toewijzing.


Annulering vóór oplevering
Het kan gebeuren dat u in de periode tot aan de definitieve huurovereenkomst alsnog besluit de woning niet te huren. In dat geval brengt QuaWonen u € 75 advertentiekosten en administratiekosten ter hoogte van een maandhuur in rekening. Per situatie kijken we welke kosten er verbonden zijn aan het afbestellen van keuzes/wijzigingen. Als de gekozen opties/uitbreidingen niet meer afbesteld kunnen worden, dan brengen we het volledige bedrag in rekening.

Technische omschrijving

In de technische omschrijving staat beschreven wat u kunt verwachten van de woning wat betreft materiaalgebruik, installaties en afwerking van de woning. Tevens vindt u in de technische omschrijving tips voor de inrichting van uw woning en voorwaarden waaraan u zich dient te houden bij het inrichten en gebruik van de woning.

Hieronder vindt u de link naar de technische omschrijving.

Gerelateerde bestanden: