Ga naar de inhoud

In de Vijverflat in Krimpen a/d IJssel zijn verschillende problemen met de liften. We begrijpen dat de liftproblematiek in de Vijverflat veel consternatie oplevert. Een lift moet gewoon werken. We vinden het dan ook erg vervelend voor de bewoners dat we de lift nog niet goed werkend krijgen. Het aantal storingen en opsluitingen is onacceptabel en daarom doen we er alles aan om de lift weer goed werkend te krijgen. Omdat er veel gebeurt, proberen we u op deze manier op de hoogte te houden. We hebben dit bericht opgesteld op onze website met up-to-date informatie. Dit bericht wordt steeds bijgewerkt met nieuwe informatie. 

Wat is er aan de hand?  

Er is een defect aan 1 of meerdere onderdelen bij 1 specifieke lift aan de Vijverlaan. Deze lift heeft meerdere opsluitingen veroorzaakt, waardoor de brandweer uit moest rukken. Ons vaste liftonderhoudsbedrijf en liftadviseur zijn al enige tijd naarstig op zoek naar de exacte oorzaak, zijn er al diverse onderdelen vervangen en het leek er even op dat de lift weer functioneerde zoals die zou moeten, maar helaas moeten we constateren dat de problemen voor de bewoners toch nog niet opgelost zijn. We hebben nu de fabrikant van de liften benaderd om te onderzoeken of hij kan achterhalen wat de oorzaak van de storingen is.   

Donderdag 21-3-2024

Goed Nieuws! De lift werkt nog steeds naar behoren. Hij zal dan vanaf nu ook aanblijven staan. We houden hem natuurlijk in de gaten, maar het probleem lijkt te zijn opgelost. 

Mocht er toch iets mis gaan en hij blijft stil staan, druk dan op de bedoelde alarmknop hiervoor en wacht tot er verbinding is. Dan kunnen de juiste mensen ingelicht worden en kan er gelijk worden gehandeld. De brandweer hoeft dan niet te komen. 

Dinsdag 19-3-2024

Vandaag heeft de lift gewerkt vanaf 10u. Toch is de lift nog wel stil gezet voor de nacht. Dit is gedaan om opsluitingen te voorkomen. Morgenochtend gaat de lift weer aan en zal deze de hele dag gemonitoord worden. Voor de nacht zal hij wel voorlopig uitgezet worden. Dit zal voor de komende dagen zo blijven, totdat geconcludeerd wordt dat de lift het blijft doen. 

Vrijdag 15-3-2024

Beide liften in de Beuk werken nu en blijven draaien zolang vandaag de fabrikant aanwezig is. Wanneer de fabrikant vertrekt, zetten zij de lift stil om opsluitingen dit weekend te voorkomen. 

Donderdag 14-3-2024

Er is helaas nog geen nieuws wat betreft de oorzaak van de storingen. Om opsluitingen te voorkomen, blijft de lift stil staan. Vrijdag gaat een monteur van de fabrikant verder met onderzoeken. 

Vrijdag 8-3-2024

Maandag gaat het onderzoek van de fabrikant weer verder. 

Donderdag 7-3-2024

Vandaag gaat het onderzoek van de fabrikant weer verder. 

Woensdag 6-3-2024

2 Specialisten van de fabrikant komen weer langs om verder te gaan met het onderzoek. 

Dinsdag 5-3-2024  

Vandaag komt de fabrikant naar de liften kijken en onderzoek uitvoeren. 

Maandag 4-3-2024 

Er komen 3 specialisten langs van het onderhoudsbedrijf om onderzoek te doen. 

Vrijdag 1-3-2024 

Ons vaste liftonderhoudsbedrijf werkt aan de linkerlift. De lift blijft uit staan, aangezien er niet met zekerheid kan worden gezegd dat hij geen opsluiting zal veroorzaken.  

De rechterlift wordt nog eens extra gecontroleerd voor het weekend ingegaan wordt.  

 

 

Vragen 

Mochten er problemen zijn, is het het beste om dit direct bij Orona te melden. Wij worden op de hoogte gehouden. Heeft u andere vragen, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice: Bel met 088 – 799 66 36, mail naar info@quawonen.com. 

 

Dit bericht wordt bijgehouden met de laatste nieuwsberichten.