Ga naar de inhoud
Centrum Zuid

Nieuwbouw

QuaWonen bouwt hier 141 sociale huurappartementen verdeeld over drie gebouwen. Er komen ook koopwoningen in dit nieuw te ontwikkelen woongebied.

Centrum-Zuid is het gebied in Krimpen aan den IJssel tussen de Nieuwe Tiendweg, Boerhaavelaan Raadhuisplein en Waardzicht. Het gebied wordt uitgewerkt met 6 woonblokken: 3 gebouwen met sociale huurwoningen en 3 gebouwen met appartementen voor verkoop. De woonblokken komen te staan in een aantrekkelijk woongebied met groen, water en parkeermogelijkheid. We streven ernaar om het project samen met Nederlandse Bouw Unie in één bouwstroom uit te voeren.

Gebouw Schweitzer

 

 

 

 

 

 

 

Op de hoek Raadhuisplein/Boerhaavelaan is de bouw van het eerste woonblok (Schweitzer) met 44 huurappartementen in maart 2022 begonnen. De woningen zijn inmiddels opgeleverd. 

Gebouw Pearson

Gebouw Pearson is het tweede woonblok met huurwoningen (45 appartementen), dat gebouwd wordt in het kader van dit project. Het bevindt zich op de hoek van de Boerhaavelaan en de Nieuwe Tiendweg en is op enkele details na vergelijkbaar met Gebouw Schweitzer. De toewijzing heeft begin 2024 plaatsgevonden.

Klik hier voor meer informatie over de woningen van Gebouw Pearson

Gebouw Bleuland

Er is ook al gestart met de bouw van Gebouw Bleuland, ook langs de Nieuwe Tiendweg, maar meer richting de grote kruising. Dit wordt het derde en daarmee laatste gebouw met huurwoningen in dit project. Het gebouw wordt slanker en hoger dan de eerste 2. Uitgebreide informatie over de woningen en toewijzing vindt u door op onderstaande link te klikken

Klik hier voor meer informatie over de woningen en toewijzing van Gebouw Bleuland

Meer informatie over het hele project en over de koopappartementen die gebouwd worden vindt u via onderstaande link.

Kijk voor meer informatie over het hele project op de website Natuurlijk Centrum Zuid 

We verwachten dat het hele project eind 2025 klaar is.

Details

Status In Uitvoering