Ga naar de inhoud
Centrum Zuid

Nieuwbouw

Centrum-Zuid is het gebied in Krimpen aan den IJssel tussen de Nieuwe Tiendweg, Boerhaavelaan Raadhuisplein en Waardzicht. Het gebied wordt uitgewerkt met 6 woonblokken: 3 gebouwen met sociale huurwoningen en 3 gebouwen met appartementen voor verkoop. De woonblokken komen te staan in een aantrekkelijk woongebied met groen, water en parkeermogelijkheid. We streven ernaar om het project samen met Nederlandse Bouw Unie in één bouwstroom uit te voeren.

Gebouw Schweitzer

Op de hoek Raadhuisplein/Boerhaavelaan is de bouw van het eerste woonblok (Schweitzer) met 44 huurappartementen in maart 2022 begonnen. De woningen worden medio november 2023 opgeleverd. 

Klik hier voor informatie over de woningen in gebouw Schweitzer

Gebouw Pearson

Gebouw Pearson is het tweede woonblok met huurwoningen (45 appartementen), dat gebouwd wordt in het kader van dit project. Het bevindt zich op de hoek van de Boerhaavelaan en de Nieuwe Tiendweg en is op enkele details na vergelijkbaar met Gebouw Schweitzer. De verhuur van de appartementen start in het vierde kwartaal van 2024. Wilt u in aanmerking komen voor een appartement in dit gebouw, houdt dan onze website en het Kontakt goed in de gaten. Hier verschijnen de eerste aankondigingen over de verhuur.

Klik hier voor meer informatie over de woningen en toewijzing van Gebouw Pearson

Er is ook al gestart met de bouw van Gebouw Bleuland, ook langs de Nieuwe Tiendweg, maar meer richting de grote kruising. Dit gebouw wordt slanker en hoger dan de eerste 2. Uitgebreide informatie volgt later.

Kijk voor meer informatie over het hele project op de website Natuurlijk Centrum Zuid 

We verwachten dat het hele project eind 2025 klaar is.

Details

Status In Uitvoering